Ağaçların sağlığı bu teknoloji ile takip ediliyor!

Sakarya’da akustik tomografiyle cadde ve parklarda bulunan ağaçların sağlık durumu takip ediliyor, devrilme riskine karşı önlemler alınarak insanların güvenliği sağlanıyor.
Sakarya’da akustik tomografiyle cadde ve parklarda bulunan ağaçların sağlık durumu takip ediliyor, devrilme riskine karşı önlemler alınarak insanların güvenliği sağlanıyor.
Çanakkale’nin Gökçeada ilçesinde Uğurlu-Zeytinlik Höyüğü’nün, Ege adaları içinde besin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalı ilk köy yerleşimi olduğu ortaya çıktı. Gökçeada ilçesindeki Uğurlu-Zeytinlik Höyüğü’ndeki arkeolojik çalışmalar, Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Burçin Erdoğu başkanlığında yürütülüyor. Kazı çalışmaları, 15 yıldır Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’nün izin…
Her canlının yaşamak için temel ihtiyaçlarının karşılanmasına gereksinimi vardır. Toplumda varlığını sürdürebilmesi için de temel ihtiyaçların önemli bir kısmı olan duygusal ihtiyaçlarının karşılanması gerekir. Klinik Psikolog, Psikoterapist Dr. Yasemin Meriç Kazdal yazdı. Her canlının yaşamak için temel ihtiyaçlarının karşılanmasına gereksinimi vardır. Temel ihtiyaçlardan bahsederken akla ilk olarak fiziksel ihtiyaçlar gelir: Barınma, beslenme, korunma, nefes alma……
Beynimizdeki “ödül kimyası” olarak bilinen dopamin, motivasyonumuzun, keyif almamızın ve harekete geçmemizin görünmez ama güçlü molekülü. Ancak dopaminin kaynağı ve kalitesi, hayatımızın kalitesini doğrudan etkiliyor. Klinik Psikolog, Psikoterapist Dr. Yasemin Meriç Kazdal yazdı. Dopamin…Beynimizin “ödül kimyası”…Motivasyonumuzun, keyif almamızın, zevk duyup harekete geçmemizin ardındaki görünmez ama güçlü molekül. Halk arasında “mutluluk hormonu” olarak bilinse de, dopamin…
Yozgat Sarıhacılı Mahallesi’nde besicilik yapan Hasan Can Durak, ‘Pamuk Kız’ ismini verdiği 1 tonluk dişi düveyi Kurban Bayramı öncesi satışa çıkardı.
Yıllardır evlerimizi serin tutmanın en hızlı yolu olarak hayatımızda yer eden klimalar, yerini daha sessiz, çevreci ve ekonomik bir alternatife bırakıyor.
Son yıllarda, hayvanların depremi hissedebildiğine dair çeşitli iddialar, sosyal medyada dolaşıma sokuluyor. Özellikle evcil hayvan sahipleri, kedi veya köpeklerinin depremden saniyeler önce ilginç davranışlarda bulunduklarını ileri sürüyor. Peki, gerçekten hayvanlar bu felaketi hissedebilir mi? Yoksa tüm bunlar sadece bir tesadüf mü? Hayvan davranışları üzerine yapılan araştırmalar, bu merak uyandıran soruya yanıt arıyor. 1975 yılında Çin’in…