Bastırılmış duyguların karından gelen sesleri: Neden duygularımızı bastırıyoruz?
Hayatta doyasıya var olmamızı sağlayan duygularımızı neden görmezden geliyoruz? Klinik Psikolog, Psikoterapist Dr. Yasemin Meriç Kazdal ntv.com.tr okurlarına özel yazdı.




Hayat akışınıza ve bedeninize zarar veren, yer etmiş bir alışkanlık döngüsü olarak bu durumu yaşıyor musunuz? Bu döngüden çıkmak istiyor musunuz ve çıkmakta zorlanıyor musunuz?
’İnsan ne yerse odur.’’ diye bir söylem var. Bunu farklı bir açıdan ele alarak, insan ne hissediyorsa ona yönelik beslenir diyerek yeme alışkanlıkları ve duygulara daha yakından bakalım:

Baharatlı, Acı Yiyecekler: İçten içe çok öfkeli olduğunuz ve öfkenizi yönetmekte zorlandığınız dönemlerde.
Kıtırtılı, Çıtırtılı Yiyecekler (cips, kraker…): Yoğun kaygı yaşadığınız, kontrol ihtiyacı hissettiğiniz, sıkıntılı dönemlerde.

Hamur işleri (makarna, poğaça, börek…): Fiziksel temas ihtiyacı, şefkat, sıcaklık ihtiyacınızın yoğun olduğu dönemlerde.
Ekşi (portakal, limon…): Sıkılmış, durgun hissedilen; enerjiyi ve canlılığı arttırmak istediğiniz dönemlerde.