Fazla karpuz bünyeye zarar veriyor

Bilim adamları, yaz aylarında kontrolsüz bir şekilde tükettiğimiz karpuzun birçok sağlık sorununa yol açabildiğini ifade ettiDevamı için tıklayınız
Bilim adamları, yaz aylarında kontrolsüz bir şekilde tükettiğimiz karpuzun birçok sağlık sorununa yol açabildiğini ifade ettiDevamı için tıklayınız
Sağlık Bakanlığı, Kurban Bayramı’nda Kırım Kongo Kanamalı Ateşi’ne (KKKA) karşı dikkat edilmesi gereken hususlara ilişkin uyarılarda bulundu.
Porselen veya seramik ürünlerde gözle görülür çatlaklar fark ettiğinizde, bu eşyaları gıda ile temas ettirmekten kaçınmanız gerektiğini biliyor muydunuz? Çatlak kupalar, tabaklar ya da kaseler, nostaljik değerleri nedeniyle evlerimizde sıklıkla kullanılmaya devam ediyor. Ancak bu tür ürünlerin gıdalarla teması çok riskli. İşte detaylar.
Bahar aylarının gelişiyle birlikte doğa uyanırken alerjik bünyeye sahip milyonlarca kişi için zorlu bir dönem başlıyor. Özellikle ilkbahar ve sonbaharda ortaya çıkan polen alerjisinin; burun akıntısı, göz kaşıntısı, hapşırma krizleri ve nefes darlığı gibi belirtilerle yaşam kalitesini ciddi şekilde düşürebileceğini söyleyen Dr. Levent Safalı, polen alerjisine karşı alınabilecek önlemleri ve tedavi seçeneklerini anlattı.
Almanya’da bir kadının doğurgan olduğu dönem boyunca doğurabileceği ortalama çocuk sayısını ifade eden “toplam doğurganlık hızı”, 2023’te 1.38 çocukken 2024’te 1.35’e geriledi
Yaşlanmayla birlikte hafızada belirli değişiklikler olması doğal. Ancak, bu her hafıza sorununun demans belirtisi olduğu anlamına gelmiyor. Uzmanlar, unutkanlık yaşayanlara, “Beyninizi aktif tutun, kitap…Devamı için tıklayınız
Kahvaltı, günün en önemli öğünü olarak kabul edilir ve sağlıklı bir yaşam tarzının temel taşlarından biridir. Metabolizmayı harekete geçiren, enerji sağlayan ve kilo yönetimini destekleyen kahvaltı, doğru besinlerle hazırlandığında faydalar sunabilir. Dr. Eric Verdin, biyolojik yaşı 15 yıl geriye döndürdüğünü iddia ettiği kahvaltı modelini paylaştı.