Memur ve emekli temmuz zammı 2025 hesaplaması, TÜİK tarafından açıklanan enflasyon verileri sonrasında merak ediliyor. 4 aylık enflasyon farkının belli olmasıyla birlikte, memur ve emekli maaşı temmuz zammı için hesaplamalar yapılmaya başlandı. Nisan ayı enflasyon verilerinin açıklanması sonrasında memur ve emeklinin gözü 4 aylık enflasyon farkına çevrildi. Çalışan memurlar, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaş zamlarına, ocak ve temmuz aylarında yılda iki kez olmak üzere enflasyon farkı ile toplu sözleşme zammı yansıtılıyor. Memur ve emekliler yılın dördüncü enflasyon verisi olan nisan enflasyonunun belli olmasıyla birlikte, şimdiden temmuz ayında alacakları zam oranını hesaplamaya başladı. Peki, 4 aylık enflasyon farkı ne kadar oldu? 2025 memur ve emekli maaşı zammı temmuzda ne kadar olacak?
4 aylık enflasyon farkının ne kadar olduğu, TÜİK tarafından açıklanan nisan ayı enflasyon verilerinin belli olmasıyla birlikte milyonlarca memur ve emekli tarafından sorgulanıyor. Yılda iki kez enflasyon farkı ve toplu sözleşme zammına bağlı olarak zam alan memurlar ve enflasyon farkına göre zamları belirlenecek olan emekliler, 2025 yılının dördüncü enflasyon verisinin belli olmasıyla birlikte 2025 temmuz ayında alacakları zam oranını araştırmaya başladı. Peki, 4 aylık enflasyon farkı ne kadar oldu? İşte 4 aylık enflasyon farkına göre memur ve emekli maaşı zam oranları.Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından paylaşılan verilere göre, nisan ayında enflasyon aylık yüzde 3,00 olarak açıklandı.Buna göre; SGK ve Bağ-Kur emeklileri 2025 nisan ayı için yüzde 13,36 enflasyon farkını şimdiden hak etmiş oldu.Memurların alacağı enflasyon farkı yüzde 6.95 olarak açıklandı.Yapılacak bu zam Temmuz 2025’teki maaşlara yansıyacağı için mayıs ve haziran ayı enflasyon verilerinin belli olmasıyla birlikte 6 aylık enflasyon oranında birikimli olarak hesaplanacak.Memur ve memur emeklileri toplu sözleşme zammına ek olarak enflasyon farkı alıyorlar.Toplu sözleşme zammına göre memur ve memur emeklileri temmuz ayında 2025 yılının ikinci zammını alacak.Nisan sonu itibarıyla bu rakam yüzde 6.95’i aşmış durumda.Net rakam mayıs ve haziran aylarına ilişkin açıklanacak 2 enflasyon verisi sonrasında belli olacak.Bu hesaplamalara göre yüzde 6.95 enflasyon farkına 7.Dönem Toplu sözleşmesindeki %5 ilave edilmesi halinde toplam %12.3 kümülatif zam meydana geleceği değerlendirilmektedir.
BİM aktüel ürünleri için salı ve cuma günleri heyecanla bekleniyor. Aktüel katalogda yine birbirinden çeşitli ürünler uygun fiyata yerini aldı. 27 Haziran günü zincir markette; valiz çeşitlerinden televizyona, klimanadan vantilatöre, giyim ürünlerinden cep telefonuna onlarca farklı ürün raflarda olacak. Alternatif olarak mutfak ürünlerinde kampanyalı fiyatlar müşterileri bekleyecek. 128 GB Akıllı Cep Telefonu 6.790 TL, 12000…
ABD’de federal bütçe, vergi sezonunun son ayı olan Nisan’da elde edilen güçlü vergi gelirlerinin etkisiyle fazla verdi. ABD’de Nisan ayında bütçe fazlası geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 23 artarak 258 milyar dolar oldu. Nisan ayında net gümrük vergisi gelirleri geçen yılın aynı dönemine göre 9 milyar dolar civarında artarak 16 milyar dolar oldu. 1…
IMF Başkan Yardımcısı Gopinath, ticaret savaşlarının etkisinin gelişmekte olan piyasalardaki merkez bankaları için pandemiden daha büyük zorluklar çıkarabileceğini söyledi. Uluslararası Para Fonu Başkan Yardımcısı Gita Gopinath, ticaret savaşının şokunun gelişmekte olan piyasalardaki merkez bankaları için farklı etkiler yarattığını, buna karşın Covid-19 salgını sırasında para politikalarını hızla gevşetebildiklerini söyledi. Gopinath Financial Times gazetesine verdiği röportajda, gümrük…
Ticaret savaşlarının hukuksal boyuta taşındığı, ekonomik belirsizliklerin derinleştiği bir dönemde; haziran ayında ABD, Avrupa, Japonya ve Türkiye başta olmak üzere birçok ülkenin merkez bankaları kritik faiz kararlarıyla küresel piyasaların yönünü belirleyecek.