Temmuz ayına kısa bir zaman kala gözler asgari ücrete çevrildi. Normal şartlarda 2022 ve 2023 yılında asgari ücrete ara zam yapılırken geçtiğimiz yıl asgari ücrette ara dönemde ek zam yapılmamıştı. 2025 yılının Ocak ayında asgari ücret 22 bin 104 liraya yükseltildi. Enflasyonla mücadele kapsamında asgari ücrete geçtiğimiz yıllarda ara zam formulü uygulanmıştı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan asgari ücrete ara zam beklentilerine yanıt verdi. Peki Asgari ücrete ara zam yapılacak mı, ne kadar olacak? İşte, asgari ücrete ara zamla ilgili yapılan açıklama…
Memur ve emekli aylıkları yılda iki kez artış gösterirken asgari ücret ise her yıl başında yeniden belirleniyor. Asgari ücret belirlenirken komisyon bir araya geliyor. Asgari ücret komisyonunda işveren, işçi temsilcileri ve hükümet yetkilileri yer alıyor. Asgari ücret dolaylı olarak milyonlarca özel sektör çalışanını da yakından ilgilendiriyor. Asgari ücrete yapılacak artış sonrası şirketler ve firmalar maaş politikalarını asgari ücrete göre şekillendiriyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan asgari ücrette ilgili beklentilere açıklık getirdi. Peki Asgari ücrete ek zam yapılacak mı,ne kadar olacak? İşte, asgari ücret zammıyla ilgili son gelişmeler…Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan yaptığı açıklamada “ Bakan Işıkhan’ın “Vatandaşlarımızın satın alma gücünü korumak zorundayız. Enflasyonda düşüş bekliyoruz, ancak bir aksilik olursa Temmuz’da ara zam gündeme gelebilir” ifadelerini kullandı.Asgari ücrete ara zam yapılmadığı durumda bir sonraki artış 2026 yılında olacak. 2025 Nisan ayı itibarıyla yıllık enflasyon %37,86 seviyesine geriledi. Ekonomi uzmanları, asgari ücrette yapılacak artışın 2026 yılının ilk ayında olmasını ön görüyor.Enflasyona göre her yıl memur, emekli maaşları belirleniyor. Enflasyon dolaylı oalrak asgari ücret belirlenirken de baz alınıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan son yaptığı açıklamada yıllık enflasyonun 11 aydır kesintisiz düştüğünü ifade etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Malum çevrelerin operasyonları ellerinde patladı. Türkiye’nin gelişmekte olan ülkeler arasında pozitif yönde ayrıştığına hep birlikte şahit olacağız.” diye konuştu.
Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), 7440 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’dan yararlanan mükelleflerin yapılandırılan borçlarının 24’üncü taksit ödemesi için son günün 2 Haziran olduğunu anımsattı.
ABD Senatosu’na Moskova’yı küresel piyasalardan izole etmeyi hedefleyen yeni bir yasa tasarısı sunuldu. Tasarıya göre Rusya’dan gaz alan bütün ülkelere yüzde 500’lük gümrük vergisi uygulanacak. Türkiye balta olmak üzere yasadan pek çok AB ülkesi de etkilenecek.
OECD Başekonomisti Alvaro Pereira, Türkiye’nin büyümesi ve enflasyonla mücadelesine ilişkin açıklama yaptı. Pereira, enflasyondaki düşüşün önemine dikkat çekerek para ve maliye politikalarının uyum içinde olmasını gerektiğini vurguladı.
Türkiye’de kripto varlıklara yönelik düzenlemeler hız kazanırken, bankaların da bu alanda saklama hizmeti sunmasının önü açıldı. SPK’ya bugüne kadar 7 banka başvuru yaptı.