Doğal sivrisinek kovar fesleğenler yoğun ilgi gördü
Doğal sivrisinek kovar olarak bilinen fesleğenler, Aydınlı vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü.
Doğal sivrisinek kovar olarak bilinen fesleğenler, Aydınlı vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü.
Gen düzenleme teknoloji kullanılarak uygulanan bir tedavi sayesinde genetik olarak bir hastalığa sahip bebek iyileştirildi.
Gaziantep’te darbuka, def, ud, saz, keman ve gitar gibi çeşitli enstrümanlar üreten çalgı yapım ustası Mehmet Hayri Yonka, babasından öğrendiği mesleğini gelecek nesillere taşımaya çalışıyor. Çocuk yaşlarda çalgı yapım işine merak salan ve henüz 5 yaşındayken babasının iş yerine gidip gelen ve ilkokula başladıktan sonra kentin tanınan ustalarından olan babasının yanında mesleğe ilk adımını atan…
Giresun’un Kazancılar Sokağı’na ismini veren kalaycıların son temsilcisi Osman Topatan, 45 yıllık mesleğini sürdürmekte zorlanıyor. Kalaycılığın giderek unutulan bir meslek haline geldiğini belirten Topatan, geçmişte sokakta onlarca kalaycı ve bakırcının faaliyet gösterdiğini, ancak bugün yalnızca kendisinin kaldığını söyledi. Sokakta geçmişte 20’den fazla kalaycı ve bakırcının bulunduğunu anlatan Topatan, zamanla bu dükkanların yıkıldığını ve esnafın başka…
Kurban Bayramı’nda oruç tutmanın hükmü Diyanet üzerinden araştırılıyor. Arefe günü oruç tutmak önerilmişse de bayram günleri için bu söz konusu değildir. Dört günlük Kurban Bayramı’nda oruç tutmak niyetinde olan Müslümanlar için Diyanet, ”Bayramda oruç tutulur mu?” sorusuna yanıt verdi. İşte, detaylar… İslam alemi mübarek günlerde oruç tutarak Allah’a daha çok yaklaşmak ve bol bol ibadet…
Hatay’ın Samandağ ilçesinde sahile yerleştirilen ‘Samandağ’ yazılı logosunun başına gelmeyen kalmadı. Kalp sembolü onarıldıktan kısa süre sonra bu kez de ‘ğ’ harfi çalındı.
Şırnak’ın Cizre ilçesinde sofralara konuk olan Şımşıpe dolması, adeta damak çatlatıyor. Cizre tarih, kültürel, sanat ve edebiyatta olduğu gibi mutfak lezzetlerinde de birbirinden lezzetli yemekleri ile ön plana çıkıyor. 2017’de tescillenen Şımşıpe dolmasının geçmişi, MÖ 6 bin-7 bin yıllarına dayanıyor. Cizre’ye özgü bu yemek, kadınların sofralarından eksik etmediği bir tat haline geldi. Halk arasında “eprox u…