Doğanın aspirini: Kalp ve beyin sağlığını koruyor, haftada 2 porsiyon tüketmek yeterli
Beslenme uzmanı Mackenzie Burgess, düzenli sardalya tüketiminin, genel sağlık üzerinde pek çok olumlu etkisi olduğunu ileri sürdü.

Beslenme uzmanı Ashley Koff ise sardalyanın, düşük cıva içeriği nedeniyle daha güvenli bir seçenek olduğunu söyledi. Sardalyanın, EPA ve DHA gibi omega-3 yağ asitleri açısından da oldukça zengin olduğu vurgulandı. Bu yağ asitleri, kalp sağlığını destekliyor, iltihap önleyici etki gösteriyor ve beynin gri maddesini artırarak Alzheimer gibi nörolojik hastalıkların gelişimini yavaşlatabiliyor.


Daha önce yapılan çalışmalara göre, sardalyada yüksek miktarda deniz kolajeni de bulunuyor. Bu kolajen türü, özellikle cilt, kemik ve bağ dokuları üzerinde olumlu etkiler yaratıyor.


OLASI RİSKLERİ
Bazı kaynaklarda, konserve sardalyanın yüksek sodyum içeriği nedeniyle kan basıncında artışa neden olabileceği belirtiliyor. Bu nedenle beslenme düzenine konserve sardalya eklemeden önce bir uzmana danışılması büyük önem taşıyor.