Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. Dönem kazı çalışmaları başladı
Mersin’in Erdemli ilçesine bağlı Ayaş Mahallesi’ndeki Roma ve Bizans dönemlerinin izlerini taşıyan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. Dönem kazı çalışmaları başladı.








Mersin’in Erdemli ilçesine bağlı Ayaş Mahallesi’ndeki Roma ve Bizans dönemlerinin izlerini taşıyan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. Dönem kazı çalışmaları başladı.
Artvin’in Şavşat ilçesindeki Bazgiret Şelalesi, karların erimesiyle birlikte coşarak ziyaretçileri kendine hayran bırakıyor. Artvin’in “sakin şehir” unvanlı Şavşat ilçesinde yer alan Bazgiret Şelalesi, en coşkulu dönemini yaşıyor. Karçal Dağları’nda karların erimeye başlamasıyla birlikte coşkuyla akan şelale, görenleri hayran bırakıyor. Bozulmamış doğası, ahşap mimarisi ve köklü kültürüyle dikkat çeken Maden Köyü, ziyaretçilerine şehir gürültüsünden ve stresinden…
İstanbul Avcılar’da ev almak isteyen Y.K., ilan sitesi üzerinden iletişime geçtiği kişiler tarafından 4 milyon 750 bin lira dolandırıldı.
Eskişehir’deki Küllüoba kazılarında bulunan 5 bin yıllık ekmek, arkeolojik bulgularda yer alan tarifle yeniden üretilerek 50 liradan satışa sunuldu. Seyitgazi ilçesine bağlı Küllüoba kazı çalışmaları, 1996 yılında başladı. Aradan geçen zaman içerisinde kazı alanında İlk Tunç Çağı’nın kültürel özelliklerini ortaya çıkaran objelerin yanı sıra hayvan kemikleri, milattan önce 3 bin yılına uzanan taş sanduka, çömlek…
Kurtuluş Savaşı’nda cephelere ulaştırılması için İnebolu Limanı’na mühimmat taşıyan denk kayıkları, tekrar gün yüzüne çıkartılıyor. Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde inşa edilen denk kayıkları, milli mücadele ruhunu anlatıyor. Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde Kurtuluş Savaşı’nda gemilerle getirilen mühimmatların İnebolu Limanı’na çıkartılmasını sağlayan ve zamanla tarihe yenik düşen denk kayıkları, milli mücadele ruhunu anlatmak için yeniden gün yüzüne çıkartılıyor. Fedakar…
Cumhuriyetin ilk ziraatçilerinden Lütfi Deveci, 1960 yılında bir ayının peşine düştüğü bir armudun izini bulmuş. Ağaçtan aşılamak için örnek almış, İtalyan ve Fransız armutlarıyla melezlemiş ve Deveci armut türünü geliştirmiş. Fransa’da literatüre bile giren bu armudun tek bir tanesi 2 kg 867 grama kadar çıkmış. NTVRadyo’da Acı-Tatlı-Mayhoş programcısı Aylin Öney Tan anlatıyor. Kış armutları deyince…
Beslenme uzmanı Mackenzie Burgess, düzenli sardalya tüketiminin, genel sağlık üzerinde pek çok olumlu etkisi olduğunu ileri sürdü. New York Post’a konuşan diyestisyen Mackenzie Burgess, sardalya balığının D vitamini açısından nadir kaynaklardan biri olduğunu, 106 gramlık bir konserve sardalyanın günlük D vitamini ihtiyacının yüzde 22’sini karşıladığını belirtti. Beslenme uzmanı Ashley Koff ise sardalyanın, düşük cıva içeriği…