İç Anadolu’nun en büyük mozaik kazı çalışmasında, yeni mozaiklere rastlandı
Kayseri’nin İncesu ilçesinde 4 yıl önce başlayan 600 metrekarelik mozaik zeminin bulunduğu Roma Dönemi’ne ait yapıdaki kazı çalışmalarında, yeni mozaik alanlara rastlandı.





Kayseri’nin İncesu ilçesinde 4 yıl önce başlayan 600 metrekarelik mozaik zeminin bulunduğu Roma Dönemi’ne ait yapıdaki kazı çalışmalarında, yeni mozaik alanlara rastlandı.
Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesinde doğal ortamında görüntülenmek istenen çizgili sırtlan, ışıktan rahatsızlık duyarak traktörün üzerindeki gençlere saldırdı. Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesinde Afrika’nın vahşi savanalarında görülmeye alışık olunan görüntülerin bir benzeri minaresinin yarısı su altında kaldığı için turistlerin akınına uğrayan kırsal Savaşan Mahallesi’nde çekildi. Savaşan Mahallesi’nde yaşanan ilginç olayda, traktörle ilerleyen gençler, çizgili bir Anadolu sırtlanıyla karşılaştı. CEP…
Türkiye’nin en kaliteli ballarının üretildiği Bitlis’te arıcılar kovanlarını yüksek rakımlı yaylalara taşımaya başladı.
Son dönemde yaygınlaşan sürekli yorgunluk şikayetleri, yalnızca modern yaşamın getirdiği stres ve uykusuzlukla sınırlı olmayabilir. Uzmanlara göre, bu durum bazı karaciğer rahatsızlıklarının erken belirtisi olabilir. Karaciğer, vücudun enerji üretimi, toksinlerden arındırılması ve metabolizma dengesinin sağlanması gibi birçok kritik işlevi yerine getiriyor. Bu nedenle organın fonksiyonlarında meydana gelen bozulmalar, kişinin genel sağlık durumunu doğrudan etkileyebiliyor. Özellikle…
Bireylerin yaşamlarında karşılaştıkları cinsiyet temelli baskı ve ayrımcılıklar, zamanla içinden çıkılamaz psikolojik sorunlara yol açabilir. Bu noktada feminist terapiden yararlanmak, doğru bir hamle olabilir. Feminist terapi, toplumsal cinsiyet temelli sorunlara odaklanan bir psikoterapi türüdür. Özellikle kadınların maruz kaldığı önyargılar, ayrımcılık ve diğer psikolojik stres kaynaklarını ele alır. 1960’lı yıllarda, erkek egemen psikoloji anlayışına tepki olarak…
Manisa Spil Dağı’nda yetişen endemik bitki türlerinden biri olan Manisa Laleleri hakkında 10 yılı aşkın süredir ekip olarak yaptıkları çalışmalardan bahseden Prof. Dr. Levent Şık, “Lalenin anavatanı Orta Asya’dır. Orta Asya’dan akınlarla buraya gelirken onları da beraberimizde getirmişiz” dedi. Prof. Dr. Şık, “Bu laleleri koparmanın bir bedeli, bir cezası var. Bakanlığımız bu konuda her yıl…
Son dönemde yapılan araştırmalar, sadece 20 dakikalık doğa yürüyüşlerinin hem zihinsel hem de fiziksel sağlık üzerinde önemli faydalar sunduğunu ortaya koyuyor. Bilimsel bulgular, doğada geçirilen kısa sürelerin stres hormonlarını azalttığını, dikkat ve hafızayı güçlendirdiğini ve ruh sağlığı sorunları riskini düşürdüğünü gösteriyor. Frontiers in Psychology dergisinde 2019 yılında yayımlanan bir araştırma, doğada geçirilen 20 dakikanın kortizol…