Sucuk yerine bakın halka ne yedirdiler! Tarım ve Orman Bakanlığ listeyi paylaştı

Sucuk yerine bakın halka ne yedirdiler! Tarım ve Orman Bakanlığ listeyi paylaştı

Listede çeşitli kasap ve restoranların kıyma, köfte, pide harcı ve sucuk gibi ürünlerinde sakatat (kalp, taşlık) ve kanatlı eti kullanıldığı tespit edildi. Bazı ürünlerde ise tek tırnaklı hayvan eti olduğu belirlendi. Denetimler sonucunda bazı pekmez ürünlerinde ilave şeker, baharatlarda nişasta ve yabancı madde, zeytinyağı ve tereyağlarında ise tohum yağı tespit edildi. Çaylarda da gıda boyası kullanıldığı ortaya çıktı. Sağlığı Tehlikeye Düşürecek Gıdalar Listesi’nde ise bazı sağlık ürünlerinde etken ilaç maddelerine rastlandığı bildirildi. Bakanlık, bu ürünleri üreten ve satan firmaları tek tek ifşa ederek vatandaşları uyardı. Denetimlerin devam edeceği belirtildi.

Benzer Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir