Toplu sözleşme kapsamında kamu işçilerine 2. zam teklifi belli oldu. Kamuda görev yapan yüz binlerce işçinin gözü kulağı, 2025 yılı için yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerine çevrilmişti. Şubat ayından bu yana devam eden pazarlıklarda, hükümetin ilk zam teklifi beklentileri karşılamamıştı. İlk teklif kapsamında, kamu işçileri için ilk 6 ay yüzde 16, ikinci 6 ay için ise yüzde 8 oranında zam önerilmişti. Ancak Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, bu rakamların yetersiz olduğunu vurgulayarak yeni bir teklif beklediklerini açıklamıştı. Hükümetin 2. zam teklifi, Ramazan Ağar tarafından duyuruldu. Peki, 2025 kamu işçilerine 2. zam teklifi ne kadar, yüzde kaç oldu?
2025 yılında kamu işçilerine toplu sözleşme zammında son durum, kamuda çalışan binlerce işçinin merak ettiği konular arasında yer alıyor. Hükümetin ilk zam teklifini kabul etmeyen işçi tarafı, 2. zam teklifi için yapılacak görüşmeyi bekliyordu. Özellikle taban ücret konusuna ilk teklif metninde yer verilmemesi, işçi kesiminde tepkilere neden olmuştu. İşçiler, hem enflasyon karşısında alım güçlerini koruyacak bir oran hem de refah payı talep ediyordu. Peki, kamu işçilerine 2. zam teklifi ne kadar, yüzde kaç oldu?Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü görüşmeleri kapsamında işçi kesimine ikinci tekliflerini bugün verdi.Kamu işçilerine 2. zam teklifi 2025’in ilk 6 ayı için yüzde 16’dan yüzde 17’ye çıkarıldı. İkinci 6 ay için ise yüzde 8’den yüzde 10’a çıkarıldı 2026 yılı için teklif değişmedi. 2026’da ilk 6 ay için yüzde 7, ikinci 6 ay için yüzde 5 teklif edildi.TÜRK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Ağar, hükümetin, kamu işçilerinin ücretlerine birinci yılın ilk 6 ayı için yüzde 16, ikinci 6 ayı için yüzde 8 zam teklifi yaptığını, ancak bunu kabul etmeyeceklerini belirtmişti.Hükümetin yeni teklifinde zam oranlarının bir miktar artırılması ve taban ücret düzenlemesine yer verilmesi bekleniyordu. Türk-İş’in talebi ise kamu işçisine ilk 6 ay için yüzde 30’a yakın bir zam ve asgari taban ücretin net olarak belirlenmesi yönünde.
Döviz kurundaki dalgalanma ve yükselen maliyetler, otomobil fiyatlarını yeniden şekillendirdi. Distribütörler, Temmuz 2025 itibarıyla güncellenen fiyat listelerini yayımladı.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 2025’in ilk 5 aylık periyodunda 19 bin 677 çevre denetimi gerçekleştirirken, denetimlerde Çevre Kanunu’na aykırı hareket eden tesis ve işletmelere 1 milyar 140 milyon lira idari para cezası uyguladı ve 169 işletmenin faaliyetinin durdurulması kararını verdi.
Küresel piyasalarda gözler Temmuz 2025 FED faiz kararı toplantısına çevrildi. ABD Merkez Bankası’nın (FED) alacağı karar, dolar, altın ve kripto para piyasalarında yön belirleyici olacak. Yatırımcılar ise açıklanacak olan faiz kararı öncesinde yatırımlarını güvenli limanlara çekmeye başladı. Peki, temmuz ayı FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? İşte FED faiz kararı açıklanacağı tarih ve beklentiler… ABD…
Küresel kahve devi Starbucks, Türkiye’deki şubelerinde ürün fiyatlarını 3 Haziran 2025 itibarıyla ortalama yüzde 15 oranında artırdı. Bu zamla birlikte, özellikle en çok tercih edilen filtre kahve çeşitlerinin fiyatları yeniden şekillendi. Peki, en ucuz kahve kaç TL oldu? İşte güncel fiyat listesi…
Yılın ilk dört ayında da zarardan çıkamayan hazır giyim sektörü alarm veriyor. TGSD Başkanı Toygar Narbay, sektörün yüksek maliyetler, düşük kur ve faiz baskısı nedeniyle sürdürülemez bir noktaya geldiğini vurgulayarak, “Devlet desteği artık bir tercih değil, zorunluluk.” sözleriyle acil destek çağrısı yaptı.
NATO’nun artırılan savunma harcama hedefi, küresel jeopolitik riskler ve Avrupa’nın Türkiye’ye yönelen ilgisi; ASELSAN ve Papilon gibi yerli savunma şirketlerinin hisselerinde büyük sıçramalara yol açtı.